İSTANBUL / PENDİK - Yayalar Ortaokulu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda çoşkuyla kutlandı.

Ara

Dünya Engelliler günü Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılından bu yana 3 Aralık'ta kutlanan uluslararası bir farkındalık günüdür. Biz de Yayalar Ortaokulu olarak öğrencilerimiz ile bu farkındalığın bir parçası olmak istedik. Müzik Öğretmenimiz Dilek Akyüz'e öğrencilerimizin bilinçlenmesini sağlayan bu çalışma için teşekkür ederiz.

"Ey Türk Gençliği!

Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir."

Diyerek başlar Atamız gençliğe hitabına. İlelebet Payidar kalabilmek için sahip çıkmamız gereken en temel değerimizdir, Atamızın en büyük eseridir 29 Ekim

Halkımızın her türlü baskıya, imzalanan ölüm fermanı niteliğindeki anlaşmalara, işgale rağmen boyun eğmeden verdiği mücadelenin sonucudur 29 Ekim!

Koşulsuz şartsız Atamıza sadakatin mükâfatıdır, halkın kulluktan kurtuluşunun resmidir 29 Ekim!

Her bir karış toprağıyla vatanın ayrılmaz bir bütün olduğunu bize hatırlatan en şanlı bayramımızdır 29 Ekim!

29 Ekim 1923 tarihinde bu milletin haklı mücadelesi Cumhuriyetin ilanı ile taçlandı. Dahili ve harici her türlü tehlikeye karşı gelecek nesilleri uyaran Başkomutan Mustafa Kemal; "Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur" diyerek, en kıymetli eserini en güvendiklerine, Türk gençliğine emanet etmiştir.

Cumhuriyetimizin 100. yılında tarifsiz duygular içindeyiz. Atamızın emanetini gururla, minnetle, ilelebet koruyacak ve yaşatacağız.

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLU OLSUN!️

CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN! ️

YAŞASIN CUMHURİYET!️

YAŞASIN MUSTAFA KEMAL PAŞA!️

YAŞASIN CUMHURİYET YÜZYILLARCA!️

Kas

24 Kasım Öğretmenler Gününde şehit olan öğretmenlerimizi unutmak istemedik.

Ruhları Şad olsun.

Kas

Bu toprakların gördüğü en büyük dahiyi, başkomutanımızı, başöğretmenimizi, ulusumuzun korkusuz kurtarıcısını 86 yıl önce bugün, 10 Kasım 1938' de kaybetmiş olmanın hiç dinmeyecek acısını yaşıyoruz.

Türk milletinin eşsiz evladı Atatürk! Sen ebedi istirahatgâhında rahat uyu. "En büyük eserim." dediğin Türkiye Cumhuriyeti bizlere emanettir. Senin de dediğin gibi "Büyük ölülere matem gerekmez, fikirlerine bağlılık gerekir." Türk Milletinin her bir ferdi senin getirdiğin ilke ve devrimlerin gönüllü ve azimli birer koruyucusu olmaktan büyük bir onur duymaktadır.

Saygı, özlem ve minnetle anıyoruz.

Mrt

Siz velilerden gelen istekler üzerine okul kıyafeti 4 parçadan 3 parçaya düşürülerek okul hırkasıkaldırılmıştır.Kış mevsimi için kullanılabilecek gri polar sweatshirt, bahar mevsiminde kullanılabilecek beyaz tişört olarak belirlenmiştir.

İstediğiniz yerden temin edebilirsiniz.

Var olan kıyafetlerin kullanımına devam edilebilecektir.

Ara

Müzik sınıfımızın açılışını yapmak üzere okulumuzu ziyaret eden Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin'e ve Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz'a okulumuza gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuz 7/I Sınıfı öğrencilerinden Melek Ceylan Yılmaz Point Fighting branşında İstanbul 1. si olarak Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazanmıştır. Öğrencimizi başarısından dolayı kutluyor ve onunla gurur duyuyoruz

Kas

12 Kasım Cumartesi günü tüm Türkiye genelinde  gerçekleşecek olan afet tatbikatından önce öğrencilerimizin "çök-kapan-tutun" tekniği hakkında bilgi sahibi olarak olası bir depremde kontrollü hareket etmeleri için Yayalar Ortaokulu olarak bugün tüm okullarda yapılan tatbikatlara bizlerde katılım sağladık.

Ara

Lise sınavlarına hazırlık döneminde geleceğini daha bilinçli şekillendirmeleri adına 8. sınıf öğrencilerimize yönelik spor liseri ve sınavları hakkında tanıtım seminerleri verildi.

Mrt

Trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek için okulumuz öğrencileri tarafından hazırlanan etkinliklerimiz.

Öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Trafikte Önceliğiniz Yayalar Olsun.

⛔ 30 Mart'ta Kırmızı Çizgimizi Çekiyoruz.

✅Öncelik Güvenli Trafik

✅Her Yıl Daha İyiye...

Mrt

18 Mart Şehitleri Anma Günü için okulumuz öğrencilerinin hazırlamış olduğu etkinlikler.

Ara

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Aytekin YILMAZ ve Şube Müdürümüz Ertan SAYGIN'ın 25/11/2019 tarihinde Eğitim Öğretime başlayan, Yeni Açılan Okullarımızı Ziyaret etmiştir.