T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / PENDİK - Yayalar Ortaokulu

Tarihçe

OKULUN TARİHÇESİ

 

Okulumuz, YİKOP (Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı) tarafından 2019 yılında inşası bitirilmiştir. 25.11.2019 tarihinde eğitim öğretime açılmış olan okulumuzun resmi açılışı 06 /10 /2019 tarihidir. Garanti Bankası ile imzalanan protokol gereği, yapmış olduğu belli miktarda bağışa karşılık isim hakkına sahiptir. Garanti Bankası yetkilileri resmi işlemlerin yapılabilmesi ve okulun en kısa sürede açılabilmesi için geçici olarak okulun bulunduğu Kavak pınar mahallesinin Tapu Müdürlüğünde Yayalar mevkiisi olarak geçmesi sebebiyle YAYALAR ORTAOKULU olarak isim belirlemiş ve halen bu isimle eğitim öğretime devam etmektedir.

Pendik İlçesi Kavakpınar Mahallesin de 6511 m ² İnşaat alanı üstünde 1631 m ²  taban alanına sahip olacak şekilde, zemin, bodrum ve iki katlı olarak eğitim ve öğretime başlamıştır. 2019-2020 Eğitim öğretim yılı içinde faaliyete başlayan okulumuz 24 derslik sayısı, 3 Anasınıfı ile tam gün eğitim yapmaktadır.

Okulumuzda yaparak yaşayarak öğrenmeyi, Atölye çalışmaları ile aktif öğrenimi, spora bağımlı gençler yetiştirmeyi hedefleyen okulumuz, etkinlik alanlarını geliştirmekte ve beceri tasarım atölyeleri kurarak daha fazla hareket ile öğrenme gerçekleştirme hedefindedir. Durağan değil aktif öğrenmeyi hedefleyen, bilim ve teknolojinin farkında olan, milli ve manevi değerlerini yaşayan ve yaşatan, İstanbul İli içerisinde örnek olarak gösterilecek okullar arasına girmeyi hedefleyen bir yapıyı benimseyen okulumuz bu yönde hızlı bir şekilde gelişim sağlamak için çalışmaktadır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.09.2020 - Güncelleme: 13.09.2020 21:46 - Görüntülenme: 598
  Beğen | 2  kişi beğendi

Etiketler :
Tarihçe,